Copyright © Alle rechten voorbehouden.  Web design © heraldhelsen
Home Osteopaat Adinda Osteopathie Contact Links Blog

OSTEOPATHIE PRAKTIJK HAARLEM-NOORD

Adinda Helsen - Ligthart, osteopaat D.O., MRO. Lid van de NVO, geregistreerd bij het NRO.


Adinda is in 1990 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam, afdeling fysiotherapie.

Van 1990 tot 1996 was zij werkzaam als fysiotherapeut in de Groepspraktijk van Breestraat in Amsterdam. Na het volgen van haar opleiding bij de A.T.S.A (Andrew Taylor Still Academy), later de N.A.O. (Nederlandse Academie voor Osteopathie) is zij in 1996 afgestudeerd en vanaf dan fulltime werkzaam als osteopaat in de Groepspraktijk van Breestraat tot 2011 en vanaf dan in Haarlem-Noord.


In 2000 heeft ze samen met Hans Bok en Jan van Dun haar thesis “ Onderzoek naar de effectiviteit van osteopathie bij behandeling van kinderen met A.D.H.D., gericht op hyperactiviteit” succesvol en met lof verdedigd.


Ze heeft zeer ruime ervaring met het behandelen van musici, sporters en baby's & kinderen. Specifiek kinderen met leer- en/of gedragsstoornissen, eczeem, buikklachten, KNO-klachten. Huilbaby's, spuugbaby's, baby's met darmkrampjes of voorkeurshoudingen. Haar affiniteit gaat zeker ook uit naar het behandelen van sporters (van recreant tot topsporter), gezien haar eigen sportieve verleden (atletiek en volleybal op hoog nivo, klimmen, schaatsen, fietsen, hardlopen en vele wildernisexpedities in Canada).


Vanaf 1996 volgde ze diverse nascholingscursussen:

- Geïntegreerde Technieken  volgens Frank de Bakker”,

- "The Perrin Technique"

- “Embryo in beweging (J. van der Wal).

- De 2-jarige opleiding : “osteopathie in de sport” deze heeft ze door middel van het behalen van een diploma afgerond.

- Medical Taping Concept (kinesiotaping) certificaat

- De cursus Fascial Distortion Model volgens Typaldos heeft Adinda gevolgd bij Dr. Harrer.

- De cursus “balanced ligamentous tensions bij kinderen”, gevolgd bij Jane Carreiro.

- BHV cursus, met AED / EHBO en brandpreventie


In 2009 heeft ze een algemene folder "Osteopathie in de Sport" ontwikkeld en op de markt gebracht.

Na 20 jaar werkzaam geweest te zijn in haar eigen praktijk in Amsterdam en 3 jaar in de NOVO/praktijk aan de Rijksstraatweg, is ze in 2011 de uitdaging aangegaan haar eigen Gezondheidscentrum in Haarlem-Noord te starten.

Op maandag, dinsdag en donderdag is zij in het centrum aanwezig. Af en toe is zij ook op woensdagochtend in het centrum aanwezig. Vanaf 2016 gaat zij 1x per maand een baby/kinderspreekuur (woensdagochtend) houden. Maandelijks is er een osteopatisch Facebookspreekuur, waarbij u uw vragen kunt stellen.

Daarnaast werkt Adinda op vrijdag in Warmenhuizen als osteopaat.


Het doel van Gezondheidscentrum Haarlem-Noord is om mensen sneller en efficiënter te kunnen helpen door meerdere disciplines onder een dak te hebben. De kracht ligt hierbij in de samenwerking binnen het gezondheidscentrum, maar ook met andere disciplines in de buurt. In september 2013 en oktober 2015 heeft Adinda vrijwilligerswerk als osteopaat gedaan in Kenia. Hier heeft ze vooral kinderen en moeders behandeld.


Motto's van Adinda zijn:

* Leven is bewegen

* Nuanaarpoq - het genot om van het leven te genieten! (zoals de Arctische Inuits in Canada zeggen).